Wat zijn de verschillende functies van een airconditioning?

Dat een airconditioning de ruimte afkoelt, is algemeen geweten. Maar dat een airco ook het vochtigheidsgehalte en de zuiverheid van de lucht regelt, is minder bekend. Hieronder vind je alle functies van een airconditioning

1. Koelen: de meest gekende functie van een airconditioning. Een airco onttrekt de warmte aan de lucht, waarna de ruimte afkoelt.
2. Verwarmen: sommige airconditioners kunnen hun werking ook omkeren en de ruimte verwarmen. Dit zijn warmtepompen. Op die manier krijg je zowel in de zomer als in de winter de gewenste temperatuur.
3. Zuiveren: een airconditioning zorgt voor zuivere en gezonde lucht. Ze zijn namelijk uitgerust met filters die stof, pollen en rook filteren, wat erg interessant is voor mensen met een allergie.
4. Ventileren: airconditioning staat in voor een gelijkmatige luchtverdeling. Bepaalde airco’s kunnen de binnenlucht vervangen door verse buitenlucht, wat veel comfortabeler aanvoelt.
5. Ontvochtigen: als de airconditioning de ruimte aan het koelen is, ontvochtigt hij ook meteen de lucht. Een te hoge vochtigheidsgraad laat ons transpireren, wat niet erg aangenaam is. Dit voorkomt de groei van schimmels, wat gunstig is voor personen met allergieën. Elektronische toestellen gaan langer mee.

Dit bericht is gepost op 7 september 2007 om 3:00 pm uur en is geplaatst in Airconditioning.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: