Wat is een inverter?

Bij veel airconditioningmodellen kun je kiezen voor een invertergestuurd systeem. Een inverter regelt de snelheid van de compressor en klimatiseert zo snel en efficiënt een ruimte. Gewone airconditionings verbruiken vooral veel energie op het moment dat de compressor opstart, dus iedere keer dat de thermostaat vaststelt dat de kamertemperatuur lager of hoger is dan de gewenste temperatuur.

Bij het invertersysteem blijft de compressor altijd in werking. Als de juiste temperatuur bereikt is, zal de compressor lange tijd langzamer draaien alvorens af te slaan. Bij temperatuur die gewijzigd moet worden, draait de compressor sneller. Het energiegebruik ligt tot 40% lager dan bij gewone aan/uit-systemen. Ten opzichte van een centrale verwarming zul je tot 75% energie besparen, ten opzichte van een klassieke warmtepomp (geen airco-warmtepomp) tot 40%.

Toestellen met inverter meten de temperatuur sneller en vaker dan een gewoon systeem. Een inverter zal dus sneller reageren, waardoor er minder temperatuurschommelingen zijn. je zult ook minder last hebben van tocht. Een invertersysteem is een ideale oplossing voor plaatsen waar veel mensen lange tijd in de buurt van een airco moeten blijven, zoals werkplaatsen, kantoorruimtes, …

Dit bericht is gepost op 7 september 2007 om 11:08 am uur en is geplaatst in Airconditioning.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.