Wat komt er kijken bij de plaatsing van een mobiele airco?

Nadat je het type airconditioning gekozen hebt, is het tijd voor de installatie. En daar komt ook nog heel wat bij kijken!  Voor vaste airconditioners moet je een beroep doen op een installateur, maar een mobiele airconditioning kun je zelf installeren. Hier vind je alvast de stappen van de installatieprocedure voor een mobiele airconditioning:

1. Zoek de plaats uit, ergens dichtbij een raam.
2. Maak de luchtaanvoerslang aan de airco vast en steek hem door het raam naar buiten. Probeer de openstaande kier van het venster zo goed mogelijk te bedekken. Je kunt ook een speciale opening maken in een raam, muur of deur. Zorg ervoor dat je deze kunt afdekken op het moment dat je de airconditioning niet gebruikt.
3. Laat de airconditioning zo’n 24 uur rechtop staan vooraleer je hem in gebruik neemt.
4. Na 24 uur mag je de airco in gebruik nemen. Sluit alle ramen en deuren van de ruimte die je wil afkoelen of opwarmen.
5. Controleer of alles in orde is met de airco. Is de aan- en afvoer van de lucht niet geblokkeerd?
6. Het merendeel van de mobiele aiconditioners beschikt over een waterreservoir voor de koeling. Vu dit reservoir voordat je de airco aanzet. Na ongeveer acht uur zal het water op zijn.
7. Zet de airconditioning aan, manueel of met de afstandsbediening.  Veel airco’s hebben een timer. Je kunt ze dan programmeren om op bepaalde tijdstippen in werking te treden.
8. Maakt de mobiele airconditioning teveel lawaai, leg er dan iets onder om het geluid te dempen (een matje bijvoorbeeld).

Na de installatie moet je de verplaatsbare airconditioning goed onderhouden:

1. Maak de buitenkant van de airconditioning regelmatig schoon met een vochtige doek, maar trek eerst de stekker uit.
2. Maak de stoffilter en de reinigingsfilter van een airco regelmatig  schoon met een stofzuiger.
3. Ontkalk de airco geregeld met het product dat meegeleverd werd.

Dit bericht is gepost op 7 september 2007 om 9:26 am uur en is geplaatst in Airconditioning.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2023 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.