De vele mogelijkheden van een zonneboiler

Een zonneboiler produceert warmte met behulp van zonne-energie. Via plaatcollectoren op het dak wordt het zonlicht opgevangen. De vloeistof die zich in de collectoren bevindt wordt opgewarmd en staat zijn warmte af aan het koude leidingwater in de boiler. Tijdens de zomermaanden verwarmt de boiler genoeg water tot op comforttemperatuur. In de winter is er echter bijverwarming nodig.

Een zonneboiler kent verschillende toepassingen.

Warm water

Hiervoor wordt een zonneboiler het meest gebruikt, namelijk voor het verwarmen van sanitair water. Zowel voor de douche, het bad, de vaat als de wasmachine kan warm water op een zeer zuinige manier verkregen worden.

Verwarming

Naast warm kraanwater is het eveneens mogelijk warm water voor de verwarming van de woning te verkrijgen. Deze vorm van verwarmen is het meest efficiënt indien het gebeurt via vloerverwarming.

Zwembad

Naast het verwarmen van uw woning is het ook mogelijk om uw binnen- of buitenzwembad te verwarmen. Indien u enkel tijdens de zomerperiode zwemt, is een combinatie met bijvoorbeeld warm kraanwater aan te bevelen.

Dit bericht is gepost op 31 augustus 2011 om 10:34 am uur en is geplaatst in Zonneboiler.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2023 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.