Voordelen van zonnepanelen

De plaatsing van zonnepanelen brengt veel voordelen met zich mee:

Een lagere energiefactuur

Energie wordt steeds duurder en duurder. Toch blijven mensen nog steeds even veel energie gebruiken. Om de kosten iets te kunnen verlagen, kiezen velen voor alternatieve energiebronnen, zoals zonnepanelen.

Om de kosten van de installatie van de zonnepanelen snel terug te winnen is het van belang dat je kiest voor zonnepanelen met een hoog rendement. Op die manier kan je de kosten in 5 jaar terugverdienen.

Geen onderhoud

Als je zonnepanelen hebt moet je die bijna niet onderhouden. Ze worden proper gehouden door regenval. Zonnepanelen worden zodanig vervaardigd dat ze tegen elke weersomstandigheid kunnen.

Subsidies voor zonnepanelen

Omdat de kosten van zonnepanelen zo groot zijn, maar zonnepanelen toch goed zijn voor het milieu, geeft de overheid subsidies voor diegenen die zonnepanelen laten installeren. Ga langs bij de gemeente en laat je informeren. Dankzij  groenestroomcertificaten krijg je belastingsvermindering.

De investering verdien je terug

De plaatsing van zonnepanelen zorgt ervoor dat je energiefactuur aanzienlijk daalt. Je maakt zelf je energie aan op een kosteloze manier: aan de hand van de zon. Na het plaatsen van zonnepanelen heb je dus enkel maar voordelen.
Een zonnepaneel kan je in veel gevallen al binnen de 5 jaar terugverdienen. De meeste kosten gaan naar de panelen zelf, secundair komen de plaatsingskosten. Een zonnepaneel gaat gemiddeld 40 jaar mee. Met andere woorden zal je dus 35 jaar lang kosteloos energie kunnen opwekken. Een investering die dus snel terug verdiend is!

Milieuvriendelijk

Door energie op te wekken aan de hand van zon, zal de CO2-uitstoot dalen. Zo zal de wereld leefbaar blijven.

Bovendien zal bij de plaatsing van zonnepanelen ook het dak extra nagekeken worden. Als het dak niet voldoende geïsoleerd wordt, zal dit vervangen worden.

Dit bericht is gepost op 6 juni 2011 om 10:18 am uur en is geplaatst in Zonnepanelen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: Zonnepanelen plaatsen op een plat dak
Hoe zit het met de btw bij zonnepanelen?