Wat kan domotica betekenen voor de beveiliging van mijn woning?

Een van de vele aspecten van domotica, waar mensen meestal minder bij stilstaan, is de beveiligingsfunctie. Zonder domoticasysteem moet je bijvoorbeeld iedere keer dat je je huis verlaat alle deuren controleren, terwijl het veel eenvoudiger kan…

Hier vind je een klein overzicht van wat domotica kan betekenen voor de beveiliging van je huis.

Inbraakbeveiliging

Een domoticasysteem met camerabewaking en videofionie kan alarm slaan als er ongewenste personen in je huis proberen binnen te dringen of als er beweging is rond het huis.

Domotica kan zorgen voor een centrale vergrendeling van alle deuren, ramen en hekken in je woning.Bij het verlaten van je woonst kan een druk op de knop al volstaan om alle deuren te vergrendelen, de rolluiken neer te laten, de verwarming lager te zetten en de lichten te doven. Als er nog een raam of deur openstaat, kan het systeem je via een terugmelding waarschuwen.

Als er personen naderen of het glas breekt, kunnen bepaalde systemen ervoor zorgen dat de rolluiken neergelaten worden.

Alarmering

Een domoticasysteem kan brand, een gas- of waterlek detecteren en melden, een onregelmatigheid in het functioneren van een elektrisch apparaat in huis opsporen en de gas-, water- of elektriciteitstoevoer afsluiten, enz.

Simulatie van aanwezigheid

Veel domotica-installlaties kunnen leven in de woning simuleren. Bij afwezigheid van de bewoners kunnen de verlichting en de rolluiken op die manier gestuurd worden dat het lijkt alsof de bewoners wel thuis zijn.

Paniekschakelaar

Veel domoticasystemen beschikken over een ‘paniekschakelaar’. Daarmee kunnen alle lichten in de woning aangeschakeld worden en een sirene aangezet worden. eventueel kan het systeem een automatische oproep verspreiden naar enkele voorgeprogrammeerde telefoonnummers.

Dit bericht is gepost op 6 december 2007 om 12:51 pm uur en is geplaatst in Domotica.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.