Welke digitale camera past bij mij?

Voordat je een camera koopt, moet je je afvragen welke soort fotograaf je bent. Ben je eerder een gelegenheidsfotograaf, een hobbyist of een echte (semi-)professional.

De gelegenheidsfotograaf

Dit soort fotograaf gebruikt vooral zijn digitale camera op (familie)feestjes, vakantie en speciale gebeurtenissen. Je hebt dan geen nood aan een camera met uitgebreide technische capaciteiten maar eerder eenvoudig te bedienen basisfunctionaliteiten (lcd-scherm, zoom, videomodus,..). Een camera met 2 megapixel is in dit geval voldoende. Vanaf 150 euro heb je al een camera die aan je eisen zal voldoen.

De hobbyist

Als hobbyist gebruik je regelmatig de digitale camera. Je kennis reikt ook verder dan de doorsnee gebruiker. Je kan dan best een camera met 4 of 5 megapixel aanschaffen. Ook is het interessant om zelf de zoeker en de belichting aan te passen. Naast de basisfunctionaliteiten beschikt de camera dus ook over meer uitgebreide technische capaciteiten. Je besteedt in dit geval tussen de 200 en 500 euro aan je camera.

Naast een camera kan het ook nuttig zijn om een extra geheugenkaart aan te schaffen en fotobewerkingsprogamma’s voor op je computer om de foto’s te bewerken.

De (semi-)professional

Als (semi-)professional is het aangeraden om een camera te kopen met digitale spiegelreflex. Je bent dan ondermeer in staat om zelf je lens te vervangen zodat je een zwaardere of lichtere lens kan gebruiken om in te zoomen. Als een echte kenner is het interessant om de variabelen bij het nemen van een foto zelf handmatig in te stellen om zo een optimaal resultaat te krijgen. Het aantal megapixels ligt hier best tussen 6 en 12. Je kan zo een camera kopen vanaf 1000 euro maar je kan ook veel meer uitgeven naargelang de mogelijkheden van het toestel.

Ook hier is het aanschaffen van accessoires zoals extra geheugenkaarten, fotobewerker, printer, lens,… geen overbodige luxe.

Dit bericht is gepost op 26 oktober 2007 om 3:12 pm uur en is geplaatst in Digitale fotocamera's.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.