Wat is DVD/SACD?

SACD staat voor Super Audio CD. In feite is het een DVD schijfje dat alleen geluid weergeeft. De extra ruimte die de DVD biedt ten opzichte van een CD wordt gebruikt om een hogere geluidskwaliteit op te slaan. Het geluid van SACD is dan ook opmerkelijk beter dan de gewone CD aangezien er gebruik wordt gemaakt van meerdere geluidskanalen.

De meeste SACD’s die op de markt komen zijn hybride, wat wil zeggen dat je ze in een gewone CD-speler kan steken om ze te beluisteren. Je kan dan wel niet genieten van de betere geluidskwaliteit. Dit kan pas als je ook een SACD-speler gebruikt. Met een DVD/SACD heb je een DVD-speler en een SACD-speler ineen.

De ontwikkeling van SACD staat echter nog maar in de kinderschoenen. De prijzen voor DVD/SACD-spelers zijn dan ook nog relatief hoog.

Dit bericht is gepost op 23 oktober 2007 om 3:06 pm uur en is geplaatst in DVD-recorders.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.