Wat is een infrarood-sauna?

De infrarood-sauna boekt de laatste jaren een enorm succes. Aan de hand van diverse stralers wordt stralingswarmte opgewekt. Slechts 20% van deze stralingswarmte wordt gebruikt voor de verwarming van de lucht. De overige 80% wordt gebruikt om rechtstreeks het lichaam op te warmen. In tegenstelling tot de klassieke sauna is het dus niet de warme lucht die het lichaam opwarmt maar de straling. Doordat het lichaam rechtstreeks wordt opgewarmd door de stralen, komt het transpiratieproces sneller op gang.

De temperatuur in de infrarood-sauna’s ligt beduidend lager: rond de 40 tot 50 graden Celsius. Bij de klassieke sauna ligt de temperatuur tussen de 80 en 100 graden Celsius. Voor mensen die in de klassieke sauna vaak een benauwd gevoel hebben, biedt de infrarood-sauna een oplossing aangezien de ingeademde lucht minder warm is. Een klassieke sauna heeft een opwarmtijd van ongeveer een uur, terwijl de infraroodsauna slechts 5 tot 10 minuten nodig heeft. Zeker voor privé-gebruik, is dit een interessant en voordelig gegeven.

Dit bericht is gepost op 19 oktober 2007 om 9:57 am uur en is geplaatst in sauna's.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.