Wat is High Definition (HD)?

High definition of HD zorgt ervoor dat de beelden op uw tv worden uitgezonden in een hogere resolutie. Een tv met een HD-ready logo geeft de beelden dus scherper en levensechter weer. HD biedt zelfs vier tot vijf keer meer details dan het huidige PAL TV beeld.

Een PAL TV beeld bestaat uit 625 beeldlijnen, waarvan 576 beeldlijnen op het scherm te zien zijn. HDTV-beeld bestaat uit 1280 horizontale lijnen en 720 verticale lijnen of 1920 horizontale lijnen en 1080 verticale lijnen. Zowel de resolutie als de kleurgrootte zijn groter dan bij PAL. Bij PAL is het beeld opgebouwd uit 207.360 beeldpunten, bij HDTV is dat twee tot vijf keer zoveel.

Steeds meer en meer Europese omroepen zenden programma’s in high definition uit. Zo zullen de Olympische spelen en het WK-voetbal in HD worden uitgezonden. Hou er wel rekening mee dat wanneer u van deze HD-kwaliteit wil genieten u ook een HD-decoder dient aan te schaffen.

TV’s die HD-ready zijn kunnen worden aangesloten op andere toestellen die HD-ready zijn zoals verschillende camcorders en spelconsoles. HD-ready is het kwaliteitslabel voor toestellen die HDTV ondersteunen.
Bent u echter geen film-, sport- of gaming- liefhebber maar volgt u liever uw favoriete soap, dan biedt HD u weinig meerwaarde zolang uw soap niet in HD wordt uitgezonden.

Full HD

Full HD biedt u nog meer resolutie dan de HD. De resolutie bij full HD bedraagt 1920×1080. Voorlopig worden echter nog geen televisie-uitzendingen in deze zeer hoge resolutie uitgezonden. Op kleinere LCD-schermen kan je echter het verschil tussen Full HD en HD niet altijd onderscheiden. Ook valt het op dat Full HD televisies nog gevoelig duurder zijn dan HD tv’s.

Dit bericht is gepost op 25 september 2007 om 4:51 pm uur en is geplaatst in televisies.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.