Gps op de motor: hoe werkt het?

Automobilisten, wandelaars, fietsers: iedereen profiteert met volle teugen van de voordelen van een gps. Ook motorrijders hebben de gps enkele jaren geleden ontdekt.

Er zijn verschillende navigatiesystemen die zich specifiek op motorrijders richten op de markt. Zowel Garmin als TomTom hebben enkele zeer degelijke modellen op de markt. Op dit moment zijn er al zoveel gps-systemen beschikbaar dat het moeilijk is om een keuze te maken. Sommige navigatiesystemen zijn ook perfect bruikbaar in de auto.

Aankoop

Bij de aankoop van een gps voor de motor, let je op volgende factoren:

  • Waterdichtheid
  • Leesbaarheid in het zonlicht
  • Gps moet shockproof zijn (bestand tegen harde schokken en vallen)
  • Gps moet gemakkelijk te bevestigen zijn en gevoed kunnen worden door de motoraccu.
  • Batterij: gaat de batterij lang genoeg mee voor je motorreizen?
  • Zijn er gemakkelijk updates van de software en kaarten verkrijgbaar?

Navigatietoestellen voor motorrijders zijn vaak uitgerust met extra functies, zoals: verkeersinformatie, gesproken stembeschrijvingen, mogelijkheid tot vermijden van snelwegen, mogelijkheid tot handenvrij telefoneren, points of interest, handschoenvriendelijke bediening, mp3, …

Het gebruik van een PDA als navigatiesysteem voor de motor is ten sterkste af te raden. Stof en condens zullen het toestel geleidelijk aan beschadigen, totdat het uiteindelijk niet meer bruikbaar is.

Dit bericht is gepost op 19 september 2007 om 5:14 pm uur en is geplaatst in Navigatiesystemen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2023 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.