Pda’s en gsm’s met gps-functie

Naast de ingebouwde en draagbare gps-systemen zijn er steeds meer pda’s en gsm’s met navigatiefunctie op de markt.

Pda

Een pda (personal digital assistent) is een elektronische zakagenda. Maar sinds de komst van gps heeft de pda er nog functies bij gekregen. Een pda met gps-antenne bestaat uit een gps-antenne als ontvanger van het signaal (soms Bluetooth) , een geheugenkaartje om de landkaarten op op te slaan, een houder om de pda in je auto te bevestigen, een kabel om aan de sigarettenaansteker van de auto te bevestigen en een ingebouwde luidspreker. Wie wel al over een pda beschikt, maar nog geen gps heeft, is dus vaak goedkoop af door zich gewoon een navigatiepakket aan te schaffen.

Gsm

De nieuwste rage? Een gsm met navigatiefunctie! Een gsm heb je praktisch altijd bij je, wat dus altijd handig is als je ergens onverwacht de weg moet zoeken. De ‘smartphones’ die zijn uitgerust met navigatieunctie hebben een ontvanger die vaak werkt met Bluetoothverbinding, hoewel er ook versies met draad bestaan. Een smartphone met gps is ook ideaal als besturingssysteem tijdens wandelingen en fietstochten. De kaarten en de navigatiesoftware voor op je gsm moet je je dikwijls nog apart aanschaffen.

Pda’s en gsm’s zijn tegenwoordig al lang niet meer de enige toestellen met navigatiefunctie. Voorbeelden van andere toestellen met navigatiefunctie zijn: USB-sticks, fotocamera’s, … al gaat het in die gevallen maar om een paar modellen en valt het nog maar af te wachten of ze even populair worden als de pda’s en gsm’s. Vaak zijn deze toestellen wel minder krachtig dan een gewone gps.

Dit bericht is gepost op 17 september 2007 om 4:18 pm uur en is geplaatst in Navigatiesystemen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.