Waar je op moet letten bij de aanschaf van een dvd-recorder

De tijden dat dvd-recorders immens veel kosten en slechts voor enkelen weggelegd waren, zijn al even voorbij . De prijzen van dvd-recorders zijn de laatste jaren echt gekelderd. Maar voor in de winkel de eerste de beste dvd-recorder uit de rekken neemt, kun je toch beter een paar vragen in beschouwing nemen.

Wat ga je ermee doen?

Als je gewoon tv-programma’s wilt opnemen om op een later tijdstipt te herbekijken, kun je best kiezen voor een gewone dvd-recorder of een recorder met harde schijf. Wil je niet te veel gedoe met schijfjes, kies dan zeker voor een recorder met harde schijf.

Maar als je bijvoorbeeld je homevideo’s op DVD wilt zetten, moet je er bijvoorbeeld ook op letten dat de dvd-recorder een DV-uitgang heeft en enkele basismonteerfuncties heeft. Ben je toch nog gehecht aan je videobanden (VHS) of wil je die kast vol videobanden overzetten op dvd, kies dan een combinatie van een video- en een dvd-recorder.

Hoe flexibel moeten je opnames zijn?

Wil je je opnames alleen bewaren voor jezelf of speel je ze ook graag af op een dvd-speler in een andere kamer van het huis of bij vrienden? Wil je je dvd’s graag op andere plaatsen afspelen, kies dan voor een dvd-recorder die verschillende formaten ondersteunt.

Wil je een elektronische programmagids?

Beu om altijd in de ‘boekjes’ of in de krant te moeten opzoeken hoe laat een programma begint? Om er dan in veel gevallen achter te komen dat het programma later begonnen is en je het maar gedeeltelijk hebt opgenomen? Dat alles is verleden tijd als je je een dvd-recorder met elektronische programmagids aanschaft. Gewoon de programma’s aanduiden die je op wilt nemen en klaar is Kees!

Wat kan de dvd-recorder nog meer?

Kan de recorder MP3- en WMA-cd’s afspelen? Kun je er JPEG-afbeeldingen mee bekijken?

Hoe gemakkelijk is de dvd-recorder in gebruik?

Test de menubeelden en de afstandsbediening eens. Een goede interface zal je doorheen de taken helpen, terwijl een slechte heel erg het gebruiksgemak van de recorder zal bepalen. Kijk eens hoe makkelijk het gaat om opnames te verwijderen, te ordenen, enz.

Hoe goed is het beeld in de verschillende kwaliteitsniveaus?

Bij de meeste recorders zal het beeld op het beste niveau overeenkomen. Een groter verschil zul je zien wanneer de beelden meer gecomprimeerd worden als je voor langere tijd wilt opnemen.

Dit bericht is gepost op 14 mei 2008 om 3:34 pm uur en is geplaatst in DVD-recorders.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.