HD DVD en Blu-Ray op spelconsoles

De opvolgers van het dvd-formaat zijn HD DVD en Blu-Ray. Deze twee richten zich ook op de markt van de spelconsoles. Zo is de Playstation 3 uitgerust met een Blu-Rayspeler, terwijl je voor de Xbox 360 een HD DVD-drive kunt kopen.

Het is niet verwonderlijk dat beide partijen de markt van de spelcomputers proberen in te palmen. Wie graag wil genieten van de superieure kwaliteit van de nieuwste dvd-formaten, kiest steeds vaker voor een spelconsole. Want waarom zou je een Blu-Ray- of HD DVD-speler kopen als de console minder of evenveel kost?

Playstation 3

Alle Playstation3-games komen uit op het Blu-Rayformaat, maar je kunt net Blu-Rayfilms op de console afspelen. De Playstation 3 is echt een volwaardige Blu-Ray-speler. Op dit moment is de Playstation 3 een van de goedkoopste Blu-Ray-spelers op de markt.

Xbox 360

HD DVD moet opboksen tegen Blu-Ray en heeft zich dus ook op de markt van de spelconsoles geworpen. Anders dan bij de Playstation 3, moet je voor de Xbox 360 een externe HD DVD-drive kopen. Die drive kost ongeveer 150 euro en zal veel liefhebbers van HD-spelers afschrikken.

Dit bericht is gepost op 3 december 2007 om 12:54 pm uur en is geplaatst in Spelconsoles.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.