Heb ik een geheugenkaart nodig?

Een digitale camera zal de foto’s die je neemt, opslaan in een geheugen. Als je een digitale camera koopt, wordt het geheugen meegeleverd. Meestal is dit een intern geheugen. De capaciteit van dit geheugen is vaak zeer beperkt (8 MB, 11 MB of 16 MB). Na het nemen van slechts enkele foto’s is je geheugen vol. Je kan dan de foto’s op je computer zetten of foto’s wissen. Dit is niet echt gebruiksvriendelijk.

Daarom is het aangeraden om een geheugenkaart (memory card) aan te schaffen. Dit is een kleine verwisselbare kaart die gebruikt wordt als extern geheugenopslag. De capaciteit van het geheugen ligt tussen 256 MB en 4 GB of meer.

Hoeveel foto’s je kan opslaan, hangt niet alleen af van de capaciteit van het geheugen maar ook van de resolutie en de kwaliteit waarin je foto opslaat.

Dit bericht is gepost op 26 oktober 2007 om 11:49 am uur en is geplaatst in Digitale fotocamera's.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.