Oude vertrouwde beeldbuis-tv versus moderne plasma- en lcd-tv’s

Je zou het haast over het hoofd zien maar de ouderwetse beeldbuis-tv wordt nog steeds verkocht, ook al zie je in reclameblaadjes enkel nog de lcd- en plasmatv’s opduiken. Voor wie bij de aankoop van een nieuwe tv nog twijfelt tussen plasma/lcd en de oude vertrouwde beeldbuis, zetten we de voor- en nadelen even op een rijtje. Hier lees je welke tv het beste is als je op je bank een ontspannen avondje wilt beleven.

Betrouwbaarheid

Volgens experts is de beeldbuis-tv nog altijd de beste en meest betrouwbare tv.  De eerste generatie lcd- en plasmatv’s kenden nogal wat kinderziektes en de kwaliteit was dan ook niet zo goed als de beeldbuis-tv’s. Maar de ontwikkeling staat ook hier niet stil en men kan spreken van een kwaliteitsverbetering bij de lcd- en plasmatv’s.

Omvang/design

Beeldbuis tv’s zijn groot ,log en nemen veel plaats in. Ook het design is minder fraai dan de lcd-televisies en plasma tv’s. Bovendien kan je de lcd- en plasmatv’s makkelijk zoals een schilderij aan de wand bevestigen.

Beeld

Het beeld van de lcd- en plasmaschermen is veel scherper en helderder waardoor de beelden realistischer overkomen.

HDTV

Slechts enkele beeldbuis-tv’s hebben een voorziening om het scherpere HD-beeld weer te geven. De huidige generatie LCD- en plasmatelevisies zijn meestal wel voorbereid op HDTV-signalen.

Prijs

In de portemonnee kan je het voordeel van de beeldbuis-tv’s het beste merken. Onder de 500 euro kan je een beeldbuis-tv met een grote (> 50 cm) beeldschermdiagonaal op de kop tikken. Voor plasma en lcd betaal je al een heel pak meer. De verwachting is wel dat de prijzen van de lcd- en plasmatv’s naar beneden zullen gaan.Heb je beslist om te kiezen voor een lcd- of plasmatv, zoek dan eens op voorhand uit wat de verschillen tussen die twee zijn

Dit bericht is gepost op 1 oktober 2007 om 3:31 pm uur en is geplaatst in televisies.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · producteninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.